Karibian risteily – ruoka ja juoma

Karibian risteily – ruoka ja juoma

Edellisessä osassa kävimme läpi Karibian risteilyn viihdetarjonnan. Nyt on aika tutustua Karibian risteilyn ruokailu- ja juomatarjontaan. Karibian risteily – ruoka ja juoma teemasta voisi kirjoittaa useammankin jutun. Risteilyn hintaan kuuluu suurin osa ravintoloista. Laivalta löytyy lisämaksullisia ravintoloita vaativampaankin makuun. Vatsan saa joka tapauksessa täyteen laivalla, ilman lisämaksua, se on selvä. Juomapuolesta joutuu todennäköisesti jotain maksamaan, riippuu mieltymyksestä. Ravintoloiden määrä ja nimet vaihtelevat hiukan laivasta riippuen, tämän jutun ravintolat löytyvät Oasis-luokan laivoilta.

RCCL:n virvoitusjuomapakettiin kuuluva muki.

Risteilyn juomatarjonta

Risteilyn hintaan kuuluu ravintoloissa vesikannu (ei pullotettu vesi). Lisäksi ravintoloissa on valmiiksi tarjolla mukeissa jääteetä ja appelsiinimehua. Näiden lisäksi laivalla on myynnissä esim. virvoitusjuomapaketteja. Virvoitusjuomapaketit maksavat viikoksi 65 dollaria yhdelle hengelle. Ostettuasi virvoitusjuomapaketin saat mukin, johon voit käydä itse ottamassa virvoitusjuomaa automaateista. Ravintoloissa homma hoituu ensimmäisellä kerralla hyttikorttia näyttämällä. Hyttikorttiin on laitettu virvoitusjuomapaketin merkki. Juomapaketit toimivat myös kaikissa laivan baareissa, myös altaalla. Baareissa saat hyttikortilla juomia laseittain, tai voit täyttää paketin mukana saamasi kannellisen mukin.

Virvoitusjuomapakettia voi laajentaa sisältämään esim. erikoiskahvit laivalla, muuten nämä maksavat erikseen. Poikkeuksena edelliseen laivalla sijaitseva Starbucks on aina lisämaksullinen. Aikuisille (21-vuotiaille) on tarjolla deluxe juomapaketti, tähän kuuluu myös alkoholijuomat (viinit laseittain, viinipullot eivät sisälly). Tämä maksaa noin 95 dollaria/päivä/henkilö. Paketti tilataan koko risteilyn ajaksi, ja mikäli tämän paketin haluaa tilata, tulee myös muiden samassa hytissä asuvien aikuisten tilata sama paketti. Laivalle saa tilata etukäteen pullotettua vettä. Tämä on hyödyllinen tilata. Tästä saat vesipullot mukaan satamiin kuin myös uima-altaalle.

 Main Dining Roomin hummeri.

Laivan ravintolat (matkan hintaan sisältyvät)

Oasis-luokan laivoilta löytyy yleensä 9 ravintolaa, jotka kuuluvat matkan hintaan. Näitä ovat:

  • Mini Bites (Urheilukannen vieressä); täältä löytyy mini hampurilaisia, pizza sliceja, tacoja, ranskalaisia, mini muffinsseja ym.
  • Dog House (Karusellin vieressä); Hodareita oman maun mukaan. Saat valita nakkivaihtoehdoista itselle parhaan, sen jälkeen valitaan lisukkeet päälle. Maustehyllystä löytyy sinappi, ketsuppi, kurkkusalaatti ja majoneesi.
  • Cafe Promenade (Promenadella); täältä saat kahvia ja siihen pientä syötävää. Löytyy kolmioleipiä, muffinseja, suklaavaahtoa ym..
  • Sorrento`s Pizza (Promenadella); pizzaa paloittain. Joka päivä on vaihtuvia pizzamakuja, mutta aina on saatavilla juusto-, pepperoni- ja kasvispizzaa. Viimeisimmällä risteilyllämme tarjolla oli myös antipasteja.
  • Coastal Kitchen; tämä ravintola on ainoastaan Pinnacle-kerhoon päässeille. Siellä tarjoillaan aamupala, lounas ja illallinen. Myös sviittivieraat pääsevät illalliselle, jos tilaa riittää.
  • Park Cafe (Central Park); Täältä sai aamupalaa (jugurttia myslillä/munakasta kuten haluaa/täytettyjä bageleitä/croisantteja/puuroa/hedelmiä/muffinsseja, lapsille muroja ja jugurttia), lounaalla löytyy suosittuja Kummelweck-paahtopaistileipiä, caesar-salaattia kuin myös muitakin salaatteja, juustoleipiä ym. Täältä sai myös pieniä sipsipusseja.
  • Vitality Cafe (Span yhteydessä): täältä saa aamupalaa ja lounasta. Tarjolla on terveellisiä salaatteja, leipiä ja erilaisia palautusjuomia.
  • Windjammer (allasalueen yläpuolella); täältä saa kaikki päivän ruuat. Seisova buffet josta löytyy kaikkea. Aamupalalla on puuroa, muroja, jugurttia, vohveleita, pannukakkuja, juustoleipiä, munakkaita, hedelmiä ym. Lounaalla ja illallisella löytyy kaikkea; pizzaa, hampurilaisia, tortilloja, hodareita, lihaa leikattuna, ribsejä, kanaa, kalaa, ranskalaisia, perunamuusia, kasviksia, salaatteja, pastapisteellä pääset valitsemaan mitä kastiketta /pastaa haluat. Täältä löytyy myös oma osio Aasialaisen ruuan ystäville.
  • Main Dining Room (3:ssa eri kerroksessa); Tänne saat itse varata ajan mikä sopii parhaiten illallisen ajaksi. Samat tarjoilijat tarjoilevat koko viikon ja oppivat juoma-/ makumieltymyksesi. Joka ilta syödään 3 ruokalajia. Toiset tilaavat useita annoksia esim. pää- ja jälkiruokaa ettei jää vaan mistään paitsi. Joka ilta on muutama vakiovaihtoehto esim. liha, kala, kana ja pasta. Muuten lista muuttuu joka ilta. Risteilyn loppupuolella on myös hummeria tarjolla.
Main Dining Roomin illallinen. Tiikerirapuja.

Laivan lisämaksulliset ravintolat

  • Chefś table; tämä on oikea paikka jos olet foodie. Täältä löytyy viimeisen päälle hienot ja maukkaat annokset.
  • Johnny Rockets (karusellin vieressä); 50-luvun Diner, jossa tarjoilijat tanssivat;) Menusta löytyy hampurilaiset, juustoleivät, mac n cheeese ja ranskalaiset. Pirtelöt ovat isoja ja hyviä.
  • Wonderland. Täältä saa erittäin fiinejä annoksia.
  • Sabor;(karusellin vieressä) Suosittu meksikolaista ruokaa tarjoileva ravintola.
  • Jamieś Italian by Jamie Oliver; Jamie Oliverin suunnittelema ruokalista. Italialaista ruokaa.
  • Starbucks coffee. Kahvia moneen makuun.
  • Izumi Hibachi & Sushi; Aasialaista ruokaa, jossa kokki valmistaa ruokasi pöydässäsi.
  • 150 Central Park; Keskuspuistossa perus Fine Dining ravintola
  • Chops Grille; hienostunut pihviravintola.
Main Dining Roomin simpukkapasta.

Laivan baarit

Laivalla on 13 baaria. Yksi erikoisimmista on Bionic Bar, jossa kaksi robottikättä tekee tilaamasi juoman. Rising Tide Bar on avoin taso, joka menee monen kerroksen väliä. Siinä voi istuskella ja katsella ohikulkevia ihmisiä. Schooner Barissa on kiva istuskella ja kuunnella taitavien pianistien soittoa.

Karibian risteily - ruoka ja juoma Suklaakakkua suklaajäätelöllä Main Dining Roomissa;)

Olemme olleet kahdeksalla karibian risteilyllä. Ja vielä emme ole ehtineet maistella kaikkea mitä RCCL:n risteilijöillä on tarjota. Tarjontaa todellakin on ja se on kauttaaltaan korkealaatuista. Karibian risteily – ruoka ja juoma teema vaatiikin siis palaamaan risteilyille koronan jälkeen;)

Karibian risteily - ruoka ja juoma: Baked Alaska.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *