Karibian risteily – satamat

Karibian risteily – satamat

CoCoCay Bahamalla.

Viimeksi esittelimme Karibian risteilyn ruoka -& juomatarjonnan. Nyt käymme läpi Karibialla olevia risteilysatamia, missä Royal Caribian:in laivat käyvät. Karibian risteilylle on monia erilaisia reittivaihtoehtoja. Royal Caribian:lla nämä reitit on jaettu itäiseen ja läntiseen Karibian risteilyyn. Läntisen Karibian risteily seilaa Karibian läntisellä puolella Meksikonlahdella ja Karibian merellä. Nämä ovat merenkäynniltään rauhallisempia kuin itäinen reitti. Karibian risteilyn itäinen reitti menee Karibian pienille saarille ja laivat seilaavat Atlantilla. Täällä merenkäynti on kovempaa. Olemme käyneet kummatkin reitit ja suosikiksemme on valikoitunut läntinen reitti. Läntisen reitin satamat ovat mielekkäämpiä ja rauhallinen merenkäynti on huomattavasti mukavampaa. Karibian risteily – satamat:

Läntinen Karibia

  • Cozumel, Meksiko
  • Puerto Costa Maya, Meksiko
  • Labadee, Haiti
  • Roatan, Honduras
  • Falmouth, Jamaika
  • CoCoCay, Bahama
Karibian risteily - satamat. Costa Mayassa paikallinen esitys.

Cozumel on saari Meksikon itäpuolella. Meksikon toinen satama Puerto Costa Maya sijaitsee Meksikon mantereella. Molemmat Meksikon satamat ovat mieleemme. Cozumelissa on mukavasti kauppoja heti satamassa. Siellä on myös paikallisten pitämiä tanssiesityksiä. Meksikossa järjestetään paljon retkiä. Voit uida delfiinien kanssa, snorklata tai mennä Inkatemppeleitä katsomaan ym. Valinnanvaraa löytyy. Costa Mayasta löytyy delfiinien kanssa uinti jo satamalaiturilta. Siellä on myös uima-allas hiekkarantoineen, johon sai mennä oleskelemaan koko päiväksi. Meksikossa satama-alueen hintataso on kohtuullinen. Joissain satamissa on todella kova rahastamisen meininki, mutta Meksiko yllätti kohtuullisella hintatasolla.

Roatan, Honduras.

Roatan on saari Honduraksen edustalla. Tämä oli meille uusi tuttavuus. Ilmasta huomasi, että olemme tropiikissa. Aamulla oli heti todella kuuma ja sadekuuro sattoi tulla keskellä päivää ja 5 min päästä paistoi taas aurinko 🙂 Roatanin satama-alueella oli paikallisia myyjiä jonkun verran. Hinta-taso oli hiukan kovempi kuin esim. Meksikossa. Täältä saattoi ostaa käärittyjä sikareita, kauniisti maalattuja tauluja ja muita käsityöläisten teoksia.

Karibian risteily - satamat Dolphin Cove Jamaikalla.

Falmouth on Jamaikan pohjoisosassa oleva kaupunki. Jamaikan satama-alueella on vähän rahastamisen meininki. Silti täältä tarttui jotain matkaan. Kävimme Jamaikalla retkellä Dolphin Covessa. Täällä pääsi koko perhe uimaan delfiinien kanssa. Ohjaaja opettaa muutamia temppuja mitä tehdään delfiinien kanssa ja samalla otetaan kuvat asiakkaasta ja delfiinistä. Nämä kuvat saa ostaa mukaan lähtiessään. Samalla pääsee uimaan ja snorklailemaan kaloja. Täällä saattoi maistaa grillattua jerk-kanaa. Tämä retki oli todella hyvä. Lapset varsinkin olivat innoissaan delfiinien kanssa uimisesta. Retkeen sisältyi tunnin bussimatka Dolphin Coveen. Oppaamme oli iloinen, eläväinen paikallinen jamaikalainen. Oli mukava kuulla tarinoita historiasta ja paikallisista tavoista. Tuolta retkeltä jäi mieleen fakta, Jamaikalla lähes jokaisen kirkon vieressä on baari.

Royal Caribbeanin omat rantakohteet

Labadee,Haiti.

Labadee on Haitissa sijaitseva rantakohde. Tämä on Royal Caribbeanin oma rantakohde. Saarelta löytyy rantoja jokaiseen tarpeeseen. On rauhallista rantaa lapsille, lasten vesileikkipaikka, mutta löytyy myös aktiiviselle suppausta, vesiliukumäkiä ym. Toisella puolella saarta on hyvät olosuhteet surffaukseen. Laivan kokit tulevat valmistamaan lounasta rannalle. Rannalta löytyy muutama ravintola, jossa on tarjolla laivalta tuotua ruokaa, mm. todella maukasta grilliruokaa. Rannan lähellä on useita baareja, joista voi hakea juomaa pitkin kuumaa päivää. Täällä käyvät laivan omat limu- ja juomapassit, lisäksi kaikissa laivayhtiön tuottamissa paikoissa maksuvälineenä käy laivan SeaPass-kortti. Saarella on myynnissä paikallisten käsityöläisten teoksia, näissä maksu käteisellä (dollarit) tai luottokortilla. Nämä myyjät on valittu tänne Royalin toimesta. Tämä kohde on ollut suosikkimme vuosien ajan. Täällä voi viettää aivan mahtavan rantapäivän. Ranta kuin vesikin on ihanan puhdasta.

Karibian risteily - satamat CoCoCayn kuumailmapallo.

CoCoCay on Royalin uusin hankinta Bahamalla. Tänne Royal on rakentanut rantaparatiisin. Saarelta löytyy erilaisin toiminnoin varattuja rantoja. Täältä löytyy myös todella iso uima-allas, jos viihtyy rantaa paremmin altaalla. Saarella on iso vesipuisto, joka on maksullinen. Lapset pääsevät muutamaan vesiliukumäkeen ilmaiseksi. Me emme hankkineet lippuja vesipuistoon, koska hinta oli kovin suolainen. Olimme tutkineet ja monet olivat sitä mieltä, että jonot liukumäissä ovat älyttömän pitkiä. Kovalla hinnalla olisi ehtinyt laskea muutaman laskun, joten jätimme tämän väliin. Täälläkin oli mahtavat puhtaat rannat ja vesi. Olimme rauhaisalla rannalla, jossa lapset saivat uida ja keräillä simpukoita. Vieressä oli ravintola. Täällä on sama kuin Haitilla, laivan kokit tulevat tännekin tekemään lounasta laivan vieraille. Täällä on järjestettynä monenlaisia aktiviteetteja, jos niitä kaipaa. Saarella on jopa kuumailmapallo, jolla pääsee nousemaan ylös erillistä maksua vastaan. Haitin tapaan laivayhtiön paikoissa maksuna käy SeaPass-kortti, paikallisille käteisenä dollarit tai luottokortti.

Itäinen Karibia

  • St.Thomas
  • St.Martin
  • Neitsytsaaret
  • Georgetown, Cayman saaret
  • Nassau, Bahama
  • CoCoCay, Bahama

St.Thomas, St. Martin jaYhdysvaltojen Neitsytsaaret ovat itäisen Karibian saaria. Kaikille yhteistä on satamassa oleva pieni alue, josta löytyy muutama paikallinen matkamuistomyymälä. Muilta osin saarien tutkailuun kannattaa varata jokin retki. Suosittuja retkiä ovat päivä rannalla ja erilaiset sukellus-/snorklausretket.

Georgetown löytyy Cayman saarilta. Cayman saari on veroparatiisi. Täältä löytyi kivasti kauppoja. Kävimme myös paikassa, jonka nimi on helvetti! Kyllä kävimme helvetissä ja tulimme takaisin sieltä;)

Nassau oli aikaisemmin Royalin satama Bahamalla. Tämä on mukava pieni kaupunki Bahamalla.

Karibian risteily - satamat Karibia.

Uutuutena Royal Caribbean on tuonut eteläisen Karibian risteilyn valikoimiin. Tämä kestää 8 päivää ja suuntautuu ABC-saarille Karibialle. Tämä voisi olla meidän seuraava kohde, koska juurikin nuo ABC-saaret ovat listallamme. Kunhan vaan Korona hellittää…

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *