Kirjoja asuntosijoittamisen tueksi

Kirjoja asuntosijoittamisen tueksi

Tässä jutussa ajattelimme jakaa lyhyen yhteenvedon kirjoista joita olemme lukeneet/kuunnelleet reilun vuoden aikana. Kirjoissa on mukana suoraan asuntosijoittamiseen liittyviä, mutta myös muutama muu yleisemmin sijoittamiseen liittyvä opus. Osan kirjoista olemme lukeneet fyysisinä, osa on ostettu e-kirjoina. Äänikirjojen kuuntelussa meillä on käytössä tällä hetkellä Audible ja Elisa Kirja. Audible on toiminut erittäin hyvin, mutta palvelussa ei ole suomenkielisiä kirjoja. Elisa Kirja tuli joskus ladattua, ja sitä kautta on muutaman kerran vuodessa tullut mahdollisuus valita ilmaiseksi lahjana jokin e- tai äänikirja. Kirjojen osalta osan olemme ostaneet, ja osan lainanneet kirjastosta. Kirjastossa tosin ainakin pk-seudulla ovat varausjonot olleet todella pitkiä.

Tässä myös affi-linkki AdLibriksen verkkokauppaan, www.adlibris.com josta voi ostaa alla esitellyt kirjat. Kirjat voi ostaa monesta paikasta, affi-linkin kautta ostettuna tuet tämän blogin ylläpitämistä.

Osta-vuokraa-vaurastu

Kirjoja: Osta Vuokraa Vaurastu

Joonas Oravan ja Olli Turusen kirja on suomenkielisten asuntosijoituskirjojen klassikko. Tämän kirjan lukemisella mekin aloitimme. Kirjassa selitetään erittäin helpolla kielellä asuntosijoittamisen periaatteet. Kirja on helppolukuinen. Kirjassa on käyty läpi asunto-osakeyhtiön tärkeimmät remontit, joiden suuruusluokan tuntemus auttaa arvioimaan asuntokohteiden lukuja ja remonttivarauksia. Ehdottomasti suositeltava kirja kaikille asuntosijoittamisesta kiinnostuneille.

Rich Dad, Poor Dad

Kirjoja: Rich Dad Poor Dad

Toinen klassikko! Robert Kiyosakin kuvaus kahden eri ajattelutavan vaikutuksista vaurastumiseen. Tämä kirja nousee tasaisen varmasti esille erilaisissa sijoittamista koskevissa blogeissa ja popdcasteissa. Erityisesti kirjan tapa esittää vaurastuminen nelikentän kautta avaa silmiä mitkä asiat tuovat lisää vaurastumiseen ja mitkä syövät sitä.


The Millionaire Real Estate Investor

Kirjoja: The Millionaire Real Estate Investor

Gary Kellerin, Dave Jenksin ja Jay Papasanin The Millionaire Real Estate Investor kirja nousee myös hyvin usein esiin. Kiyosakin kirjan ollessa monen mielestä se ykköskirja, meidän mielestä tämä oli vielä parempi. Osa kirjan opeista luonnollisesti ei sovellu suoraan Suomessa käytettäväksi, mutta suurelta osin soveltuu hyvin tai on sovellettavissa. Kirjan ajatusmalli on kuitenkin se tärkein osa-alue ja se on täysin soveltuva myös kotoisille markkinoille.

Edellä mainitut kolme kirjaa ovat muotoutuneet meille tärkeimmiksi. Näiden lisäksi olemme lukeneet tai kuunnelleet useita muitakin kirjoja sekä sijoittamiseen liittyen että siihen suoraan liittymättömiä. Elon Musk oli kirjana erittäin mielenkiintoinen katsaus Muskin elämään. Intelligent Investor on mainittu sijoittamisen raamattuna, joskin tavalliselle aloittelevalle sijoittajalle se on melko tuhti teos ja edellyttää jonkin verran termien tuntemusta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *