Meidän perheen Jouluperinteet

Meidän perheen Jouluperinteet

Meidän perheen Jouluperinteet. Joulukoristeet paikallaan.

Jokaisella perheellä on omat Jouluperinteensä. Tässä käymme läpi meidän perheen jouluperinteitä. Olemme muodostaneet omia perinteitä jo 26 vuoden ajan. Olemme tuoneet molemmat omia lapsuudenperinteitä meidän perheeseen kuin myös itse keksineet omia. Näitä perinteitä noudatamme vuosittain. Tämän joulun odotusta voit seurata täältä.

Meidän perheen Jouluperinteet. Lasten koristelema joulukuusi.

Joulukuusi

Olemme käyttäneet tekokuusta jo monta vuotta allergian takia. Tämä on huomattavasti ”siistimpi” tapa pitää kuusta sisällä, mutta se ”joulun” tuoksu puuttuu. Nätisti pakattuna kuusi kestää hyvin vuosien säilytyksen. Hankimme aikoinaan valkoisen muovikuusen ja olemme olleet siihen tyytyväisiä. Muutama vuosi takaperin keksimme laittaa kuuseen värilliset valot. Mielestämme valkoinen kuusi näyttää värillisillä valoilla paljon paremmalta. Valkoinen kuusi heijastaa ihanasti värillisiä valoja. Aikaisemmin laitoimme kuusen aatonaattona, mutta nyt olemme aikaistaneet sitäkin. Tänä jouluna ajattelimme laittaa kuusen jo itsenäisyyspäiväksi. Lasten kasvamisen myötä joulupukkikin on alkanut käymään jo edellisenä yönä ja lahjat löytyvät aattoaamuna kuusen alta.

Itse tehdyt joulukranssit portaissa.

Joulukoristeet

Lapset tykkäävät koristella varsinkin omaa huonetta jouluiseen asuun. Ikkunoihin laitamme tähtiä ja muita valoja. Tänä vuonna askartelimme lumihiutaleita ikkunoihin. Taidamme jättää ikkunoiden koristeet siihen. Ruokapöytämme saa myös joulukoristeet. Olemme ostaneet puisen joulukuusen Tanskasta noin 15 vuotta sitten. Puisen kuusen kaverina pöydästä löytyy perinteinen Pentikin poro kynttilöineen. Pääoveen laitamme jouluseppeleen, josta löytyy jouluvalot. Pöydällä ”seisovia” tähtiä löytyy muutama.

Takan kehykseen laitamme jokaiselle omat joulusukat. Tänä vuonna joulusukkaa käytetään myös joulukalenterina. Joka päivä joulukuussa sukkaan tule jokin pieni ”yllätys”. Jouluaattoaamuna sukasta löytyy pieni lahja, helpottaa kummasti illan odottelua. Joulusukat on ostettu Walt Disney Worldista vuosien varrella, aina kun perhe on lisääntynyt :).

Jouluperinteet: Joulusukat takan reunuksella.

Sukulaiset

Jouluna kuin myös muutenkin on tärkeä muistaa lähimmäisiä. Aatonaattoomme kuuluu vierailu ja lahjojen vaihto sukulaisilla. Samalla käymme sytyttämässä kynttilät hautausmailla. Sen jälkeen pääseekin jo kinkun paistoon. Olemme järjestäneet jouluruuan sukulaisillemme jo reilun 10 vuoden ajan. Tämä vaatii paljon suunnittelua ja työtä, mutta olemme helpottaneet hieman taakkaamme käyttämällä kaupan valmiita joululaatikoita. Näitä tietysti tuunataan, mutta se helpottaa huomattavasti joulun kiireitä.

Joulupukki pihalla.

Joulupukki

Olemme löytäneet aivan helmen laulavan joulupukin. Tämä sama joulupukki on käynyt luonamme jo 17 vuoden ajan. Pukki on ollut aivan mahtava. Hän on aina laulanut lasten kanssa ja tietysti jakanut lahjoja. Myös jäätävät kommentit lahjoista ja niiden sisällöistä ovat naurattaneet joka vuosi. Viime vuosi oli ensimmäinen kun pukki ei päässyt käymään oman kuntonsa takia, joten emme halunneet ketään muuta pukiksi. Kerroimme lapsille että pukki oli jättänyt lahjat kuusen alle ja niin hän tulee tekemään tästä eteenpäinkin.

Jouluperinteet: Jouluruuat valmiina.

Jouluruuat

Jouluaattoaamu aloitetaan tietysti itse keitetyllä riisipuurolla. Samalla katsomme joulupukin kuumaa linjaa. Joulupöydän kunkku on edelleen kinkku. Kinkun lisäksi löytyy tietysti savustettua kalaa, mätiä ja graavilohta. Rosolli, lihapullat, nakit ja perunat myös löytyvät pöydästä. Perinteiset lanttulaatikko, maksalaatikko, porkkanalaatikko ja lihaperunasoselaatikko löytyvät pöydästämme. Jälkiruokapöydästä löytyy ainakin pipareita, torttuja, juustoja, viinirypäleitä, tryffeleitä ja mansikkakiisseliä. Joka joulu pyrimme lisäämään joulupöytään jotain uutta. Välillä ne jäävät pysyvästi, ja välillä yhden joulun ihmeeksi. Tänä vuonna suunnitteilla on lisätä jälkkärivalikoimaan jouluhalko.

Yksin kotona leffat kuuluu jouluun.

Joululeffa

Jouluun kuuluvat luonnollisesti joululeffat. Netflix ja muut suoratoistopalvelut ovat olleet ”valmiina” joulukauteen jo marraskuun alusta. Joululeffoja ilmestyy niin paljon, ettei niitä kaikkia ehdi millään katsoa. Olemme valinneet sieltä parhaimpia mitä katsotaan koko perheen kanssa ja mitä vanhemmat katsovat sitten keskenään. Yksi leffa kuuluu jokaiseen jouluun, Yksin kotona. Se on vaan niin paras ;). Millaiset jouluperinteet kuuluvat teidän jouluun? Ihanaa joulun odotusta kaikille 😉

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *