Matkajalka vipattaa – Toiveristeily

Matkajalka vipattaa – Toiveristeily

Miami yläilmoista.

Jossain vaiheessa pääsemme aloittamaan taas turvallisesti matkustamisen. Nyt kun matkajalkaa vipattaa, on kiva suunnitella mihin sitä sitten lähtisi. Risteilyt ovat meidän perheen ”juttu”, niinpä olemme miettineet myös mikä olisi meidän toiveristeily. Risteilyllä on jokaiselle jotain. Lisäksi siinä näkee useita uusia maita, mihin olisi kenties myöhemmin kiva mennä käymään.

Olemme olleet usealla Karibian risteilyllä. Myös Välimerellä on tullut risteiltyä. Olemme risteilleet Karibialla ns. Itäiset ja Läntiset reitit. Myös Bahaman kohteet on tullut nähtyä. Olemme käyneet 11 eri satamassa Karibialla. Näiden jo nähtyjen satamien rinnalle kaivattaisiin uusia satamia. Jotain missä olisi jotain erilaista mitä emme ole jo nähneet.

Toiveristeilyt. RCCL:n laivan Central Park.

Eteläinen Karibia

Royal Caribbean Cruise Linen valikoimaan onkin Karibialle tullut uusi ns. eteläinen reitti. Tämä reitti lähtee Fort Lauderdalesta. Tälle reitille RCCL:n on muutamia erilaisia vaihtoehtoja, riippuen laivasta jolla matkustetaan. Jos menee vanhemmalla laivalla (Vision of the Seas) matka kestää 11 päivää. Tällä reitillä pääsee käymään Costa Ricassa, Panamassa, Columbiassa, Aruballa ja Curacaolla. RCCL:ta on tulossa vuoden 2021 alussa uusi laiva; Odyssey of the Seas. Tällä uudella laivalla pääsisi eteläisen reitin Cayman saarten, Aruban ja Curacaon kautta. Matka kestäisi uudella laivalla 8 päivää. Juuri tämä eteläinen reitti kiinnostaisi meitä. Varsinkin nuo ABC-saaret ovat bucket-listalla. Reitti eteläisen Karibian ympäri on sen verran pitkä, että RCCL:n alukset menevät sen 2 kertaa/kk. Tämä asettaa tietysti aikatauluhaasteita. Etenkin helmi- ja maaliskuussa pitää sovittaa aikatauluja lasten koulun ja harrastusten mukaan. Mietittävä on myös mikä laiva ja reitti sopisi meidän aikatauluihin. No se jää nähtäväksi kohtaako aikataulumme eteläisen Karibian kanssa vai ei, ja olisiko tämä se seuraava toiveristeily.

Matkajalkaa vipattaa. Harmony of the Seas-laivan vesinäytös.

Risteilyjen tulevaisuus

Tällä hetkellä koronan vielä jyllätessä esim. RCCL on perunut lähes kaikki risteilynsä huhtikuun 2021 loppuun asti. Risteilyn aloittamista on siirrelty aina pari kuukautta kerrallaan eteenpäin. Tällä hetkellä risteilemään pääsee ainoastaan Aasiassa parilla laivalla. Aika näyttää milloin risteilemään pääsee yleisemmin, mutta jo nyt on risteilyjen käytäntöjä muutettu jonkin verran.

Toiveristeilyt. Pyyhe-eläin odottamassa huoneessa.

Lähtöselvitykset hoidetaan mahdollisimman pitkälle kännykän kautta. Näin vältetään henkilökontaktit satamassa. Myös jokainen saa tarkan kellonajan, koska pääsee ilmoittautumaan laivalle sisään. Ilmoittautumisten jälkeen kaikilta mitataan kuume ja otetaan limakalvonäyte suusta. Tämä testi valmistuu 10 min. Testituloksen perusteella (mikäli negatiivinen) pääsee odottelemaan laivaan pääsyä.

Laiva ottaa vieraita noin 50-70% sen täydestä kapasiteetista. Laivalla esim. ravintolat ovat vähentäneet pöytiä, jotta 2 metrin turvavälit pysyvät. Ravintolassa ruuat tilataan oman kännykän kautta. Buffet-ravintoloissa ruokaa ei saa ottaa enää itse, vaan työntekijä annostelee haluamaasi tuotetta lautaselle. Maskisuositus on tiloissa, jossa ei turvaväliä pystytä pitämään kuten hissit, kaupat tai satamat. Myös satamien osalta on tullut muutoksia. RCCL:n mukaan laivasta ei pääse satamaan omatoimisesti. Maihin pääsee vain, jos on varattu retki.

Matkustamisen tulevaisuus on vielä hämärä, ja toiveristeily vielä varaamatta. Toivottavasti rokote nitistää koronan, ja voidaan palata takaisin ”normaaliin”. Mikä sitten on normaalia siinä kohdin jää nähtäväksi. Yksi asia on kuitenkin varmaa, meidän perhe ei matkailua lopeta.

Risteilyllä Grease-musikaali.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *