Laivat joilla olemme risteilleet

Laivat joilla olemme risteilleet

Laivat joilla olemme risteilleet. Harmony of the seas-laiva.

Risteilyt ovat yksi meidän perheen suosikkilomamuodoista. Erilaisia risteilyjä alkaa olla takana jo lähes kymmenen ja matkalle on osunut muutama erilainen laiva. Ensimmäisen risteilymme teimme Disneyn Wonder-laivalla Bahamalle, mutta sen jälkeen olemme risteilleen vain Royal Caribbeanin aluksilla. Alusluokittain erot eri alusten välillä ovat melko pieniä, mutta luokkien välillä erot ovat jo selkeämpiä. Royalin sivuilta löytyy lista kaikista heidän laivaston aluksista. Olemme koonneet tähän ne Royalin laivat, joilla olemme käyneet, sekä niihin liittyviä eroavaisuuksia ja nostoja meidän näkökulmasta.

Laivat joilla olemme risteilleet. Freedom of the Seas-laiva.

Freedom of the Seas

Freedom of the Seas on osa Royal Caribbeanin Freedom-luokkaa. Freedom on tällä hetkellä ainoa laiva Oasis-luokan ulkopuolelta, jolla olemme käyneet. Olemme risteilleet Freedomilla kahdesti. Ihan ensimmäisen Royal-risteilymme Karibialla sekä jokunen vuosi takaperin välimerellä. Ensimmäisen risteilymme aikoihin vuonna 2008, Freedom oli risteilyaluksista suurin. Ristilyidemme jälkeen Freedom on käynyt telakalla ja saanut joukon päivityksiä. Freedom luokan näkyvimpiä eroja Osasis-luokkaan on allasalueella oleva screeni, jossa päivisin pyörii ohjelmaa sekä leffoja. Illalla allasalueella järjestetään leffanäytöksiä, mikäpä mukavampaa kuin makoilla aurinkotuolissa pehmeän lämpimässä Karibian yössä ja katsella vaikka Pirates of the Caribbean-leffaa.

Haitilla Royal Caribbean Cruise Linen- laivalla.

Oasis of the Seas

Oasis on ensimmäinen kolmesta Oasis-luokan aluksista Royalin laivueessa. Oasis-luokassa uutuutena, entistä suuremman koon lisäksi, laivat jaettiin naapurustoihin. Etenkin keskuspuisto on naapurusto, jollaista ei tietääksemme muilla laivayhtiöillä ole. Toinen muista selvästi poikkeava naapurusto on Boardwalk karuselleineen ja uimahyppy altaineen. Oasis on ensimmäinen Oasis-luokan aluksista, joka on käynyt läpi uudistuspaketin, jossa laivalle on lisätty Perfect Storm -vesiliukumäet sekä Abyss-liukumäki.

Allure of the Seas-laiva.

Allure of the Seas

Allure kuuluu myös Oasis-luokkaan, ja on hyvin pitkälti Oasiksen kaltainen. Alluren oli tarkoitus mennä telakalle face liftiin keväällä 2020, jolloin sekin olisi saanut Perfect Storm -vesiliukumäet sekä Abyss-liukumäen. Korona ja sen aiheuttama risteilytoiminnan keskeytyminen kuitenkin muutti suunnitelmia ja telakalla tehtiin vain pakolliset tekniset huoltotyöt.

Harmony of the Seas-laivan Abyss-liukumäki.

Harmony of the Seas

Harmony on uusin kolmesta Oasis-luokan aluksesta. Kaikin puolin Harmony on tuttua Oasis-luokkaa naapurustoineen. Uusimpana laivana tekniikka on hiukan uudempaa verrattuna ensimmäisiin risteilyihimme Oasiksella. Hyteissä yksi selkeä muutos on normaalien pistokkeiden lisäksi USB-liitännät laitteiden lataamiseen. Näitä uudistuksia lisätään myös vanhempiin laivoihin face liftien yhteydessä. Harmony on myös ensimmäinen Oasis-luokan aluksista, jolla on Perfect Storm -vesiliukumäet sekä Abyss-liukumäki. Harmonyllä nuo ovat olleet alusta asti, muille Oasis-luokassa ne lisätään tai on tarkoitus lisätä face lift:n myötä.

Uusimpana luokkana Royalin laivastoon on tullut Quantum-luokka. Quantum-luokassa on tällä hetkellä kolme alusta, mutta ne seilaavat Aasian suunnalla tällä hetkellä. Vuonna 2021 Quantum-luokka saa uuden aluksen Odyssey of the Seas, joka saapuu Karibialle. Myös Oasis-luokkaan on tulossa uusi alus. Wonder of the Seas on aikataulutettu aloittamaan risteilyt Shanghaista 2022. Uudet alukset luonnollisesti kiinnostavat risteilyfaneja ja odotammekin innolla milloin päästäisiin taas risteilemään ja meidän käymat laivat lista saisi jatkoa. Aasian ja Australian risteilyt ovat meillä myös harkinnassa ja tulevaisuuden bucket listillä.

Laivat joilla olemme risteilleet. Mikä on seuraava kohde?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *