Lasiovet grillikatokseen

Lasiovet grillikatokseen

Lasiovet grillikatokseen.

Tämän kesän projektina on ollut rakentaa takapihalle vanhan kankaisen paviljongin tilalle kiinteä säältä suojattu grillikatos. Olemme kesän mittaan kirjoitelleet rakentelun eri vaiheista ja niissä katos saatiinkin muuten valmiiksi, mutta lasiovet jäivät vielä puuttumaan. Katokseen tuli kahdelle sivulle lasiovet. Toisella sivulla lasiovien leveys on 4,8 metriä ja toisella 3,2 metriä. Korkeutta ovilla on 2,1 metriä, mikä ainakin osalla toimittajista on ns. vakiokorkeus. Nyt nekin on vihdoin saatu paikoilleen ja siltä kantilta talvi voi tulla, sillä katos on nyt säältä suojassa.

Valettu kuja lasioville.

Teimme jo kesällä ovien kiskoille valetut pohjat. Ensin mietimme jos kiskot asennettaisiin suoraan pihakivetykselle, mutta riski kivien liikkumiselle on olemassa. Niinpä googlaamisen ja pohdinnan tuloksena päädyimme valamaan kiskojen pohjat. Yhtenä vaihtoehtona mielessä pyöri myös kiskojen upottaminen kivetyksen kanssa samaan tasoon. Upotusajatuksesta kuitenkin luovuttiin, jotta kiskoille kertyvä vesi pääsee pois vapaasti. Vaikka kivetyksen kaadot on tehty johtamaan vesi poispäin. Kisko myös toimii kynnyksenä, estäen veden pääsyn katoksen sisäpuolelle.

Lasiovet grillikatokseen.

Ovien hankinnassa hyödynsimme luonnollisesti internettiä, ja etsimme eri toimittajia. Pyysimme tarjouksia useammaltakin toimittajalta, mutta tänä kesänä tuntui olevan liikaa töitä ja asiakkaita kun suurin osa ei saanut edes tarjousta aikaiseksi. Loppujen lopuksi saimme kuitenkin pari tarjousta, joista valitsimme Keraplastin tarjouksen. Keraplastilla on myös netissä hyvä laskuri, jolla voi laskea hinnan lasioville ja suoraan myös tilata lasiovet. Ostimme samasta paikasta myös katoksen valokatteet. Lasiovien hinnaksi toimitettuna pk-seudulle tuli 2 700 euroa. Eroa muihin tarjouksiin tuli joitakin satasia. Hinta oli tasolla, jota osasimme odottaa. Suurempi yllätys tuli toimitusajan kohdalla. Odotuksissa oli muutaman viikon päähän osuva toimitus, mutta tilausvahvistuksessa toimitusajaksi ilmoitettiin kaksi kuukautta😳 Lasiovet saapuivatkin pihaan oikealla viikolla ja pääsimme suunnitelmien mukaan asentamaan ovet.

Lasiovissa on lukko.

Asentaminen

Ovien asentaminen sujui melko suoraviivaisesti. Toimituksen mukana tuli kaikki tarvittavat ruuvit. Myös asennusohjeet tulivat toimituksen mukana, vaikka olimmekin jo tulostaneet ne valmiiksi Keraplastin verkkosivuilta. Esimmäiseksi asensimme ylä- ja alakiskot. Molempiin kiskoihin piti ensin porata metalliterällä ruuveille reiät 400 mm jaolla. Yläkiskot oli helppo ruuvata kiinni puurunkoon. Alakiskoille piti ensin porata betonivaluun reiät ja asentaa tulpat (ainoat kiinnitystarvikkeet, jotka eivät olleet mukana toimituksessa). Kiskojen asennuksen jälkeen ovet nostettiin paikoilleen. Asennusta helpotti paljon se, että ovet oli pakattu oikeassa järjestyksessä, jolloin ne pystyi nostamaan suoraan omille paikoilleen. Asennus viimeisteltiin asentamalla päätyihin päätylistat. Päätylistoihin ruuvien paikat porattiin 600 mm jaolla, ja ne oli myös helppo ruuvata kiinni puurunkoon. Ovien lukitusta varten mukana tuli lukitustapit, joita varten porattiin reiät päätylistaan ja oveen. Lukitustappi on vakiovaruste, joka tulee ovien molempiin päihin. Lukitutapin saa kiinni/auki vain katoksen sisäpuolelta. Niinpä toisen oven toiseen päätyyn tilasimme ulkopuolelta lukittavan Abloy-lukon, joka olikin asennettu jo valmiiksi tehtaalla 👍🏻

Lasiovet grillikatokseen.

Vihdoinkin katos on täysin valmis. Talvella voimme hyödyntää katosta terassikalusteiden säilytykseen 😀

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *