Muuttuneet matkasuunnitelmat

Muuttuneet matkasuunnitelmat

Olimme varanneet hiihtolomalle Karibian risteilyn ja muutaman päivän Miamissa. Tällä hetkellä omikronin levitessä hurjaa vauhtia, meidän muuttuneet matkasuunnitelmat ovat aiheuttaneet päänvaivaa. Mitä sitten teemme hiihtolomalla?

Muuttuneet matkasuunnitelmat.

Karibian risteilyn peruuntuminen

Olimme odottaneet koko perheen voimin Karibian risteilyä. Edellisestä risteilystä on 2 vuotta aikaa, ja matkajalkaa vipattaa kovasti. Olimme varanneet risteilyn uusitulle Oasis of the Seas-alukselle. Olemme seuranneet päivittäin Royal Caribbeanin terveysohjeita sekä CDC:n antamia luokituksia Karibian risteilyaluksille. Risteilyillä on ollut koronatapauksia, mutta viimeisen 2 viikon aikana nuo luvut ovat kymmenkertaistuneet. Laiva on kuitenkin pieni paikka ja virukset pääsevät hyvästä hygianiasta ja siivouksesta huolimatta leviämään nopeasti.

Muuttuneet matkasuunnitelmat.

Koko perheen sairastettua koronan, emme pelkää koronaa, vaan suurempi syy matkan peruuttamiselle on se, että laivalla esim. viihdenumeroita on rajoitetusti ja tämä on tärkeä osa meidän risteilyä. Lisäksi laivat eivät ole päässeet Karibialla satamiin, kun laivassa on todettuja korona tapauksia. Tämä on meille painava syy risteilyn peruuttamiseen. Olimme odottaneet Hondurasia, ja siellä laiskiaisen tapaamista. Mikäli laiva ei pääsisi satamaan, harmittaisi retken peruuntuminen, joten totesimme ettemme halua ottaa edes sitä riskiä, että joutuisimme katsomaan vierestä satamaa. Royal Caribbeanin terveysohjeiden mukaan kaikilta matkustajilta vaaditaan negatiivinen koronatesti ennen matkaa. CDC:n ja THL:n mukaan sairastettu korona näkyy etenkin PCR testissä 3-6 kuukautta sairastetun koronan jälkeen. Niinpä risteilymme peruuntuisi satamassa, sillä tuohon sääntöön ei Royal Caribbeanilla ole poikkeusta. Saimme peruutettua risteilyn perheen positiivisilla koronatodistuksilla ja saamme maksetut rahatkin takaisin.

Tuhkimon linna Walt Disney Worldissä.

Walt Disney World & Universal Studios

Peruntuuneen risteilyn tilalle lapset keksivät Walt Disney Worldin. Meillä on lennot Miamiin ja halusimme pitää nämä voimassa. Asiaa hetken mietittyä olemme varanneet hotellit ja auton tälle reissulle. WDW:n lippujen kanssa odotamme hieman lähemmäksi matkan ajankohtaa, sillä niitä ei voi peruuttaa, eikä niistä saa rahoja takaisin. Tällä hetkellä WDW toimii ja on auki. Vaikka Hongkongin Disneyland menee kiinni, ei se ole vaikuttanut WDW:iin Floridaan. Koronan takia kävijämäärä on pienempi ja puistoon pitää varata paikka tietylle päivälle. Universal Studioilla ei ole mitään paikkojen varausta, mutta yleiset koronan välttämisrajoitukset ovat tietysti voimassa. Olemme jo keksineet kivasti tekemistä 10 päivän reissulle Floridaan. Muuttuneet matkasuunnitelmat, aika todellakin näyttää pääsemmekö toteuttamaan mitään niistä. 🤔

Harry Potter maailma Universal Studiosilla.

One Reply to “Muuttuneet matkasuunnitelmat”

  1. Samanlainen tilanne. Risteily Orlandosta peruuntuu. Nuoremmalle lapselle ei saada kahta rokotusta ja rccl:n rajoitukset rokottamattomien suhteen ei sovi meille (mm. pakolliset retket satamissa). Joten Disney Worldiin ollaan mekin suuntaamassa nyt keväällä. Hotellisuosituksia googlailin ja eksyin tänne 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *