Universal Studios

Universal Studios

Universal Studios

Kävimme Orlandon Universal Studiosilla v. 2020 juuri ennen koronasulkujen alkamista. Hiihtoloman matkasuunnitelmien muututtua vaihdoimme kohteemme Orlandon huvipuistoihin, joten Universal Studios, here we come 🤩 Lapsemme ovat kovia Harrry Potter-faneja, joten Universal Studiosilla sijaitseva Wizarding World of Harry Potter on heidän unelmamatka. Listasimme tähän asioita, mitä Universal Studiosilla on muuttunut näiden kahden vuoden aikana ja miten korona näkyy huvipuistossa.

Universal Studios

Korona varotoimet Universal Studioilla

Universalille piti ostaa lippu tietylle päivälle. Näin he säännöstelevät päiväkohtaisia kävijämääriä. Universal Studiosilla oli juuri hiihtolomaa ennen poistunut maskipakko. Maskia ei tarvinnut sisällä eikä ulkona. Muutamia maskillisia vieraita näimme, mutta valtaosa oli jättänyt maskit jo pois. Maskeja näkyi enemmän työntekijöillä, mutta ainakaan rokotetuilla työntekijöillä tämä ei ollut vaatimus. Turvavälejä pyydettiin pitämään, mutta eihän tämä oikein toteutunut jonottaessa.

Universal Studios

Express passit

Ostimme Universal Studioille ja Island of Adventurelle Express passit, joilla pääsee jonon ohi. Passit maksavat noin 100e/hlö/päivä, mutta hinta vaihtelee hiukan päivästä riippuen. Varsinkin näissä puistoissa tällä oli käyttöä. Jonot olivat useisiin laitteisiin yli tunnin, ja Express passilla pääsi noin 10 min jonotusajoilla. Varsinkin Hogwart Express-junalla mentäessä passi oli hyvä. Molempiin suuntiin mentäessä jono junalle oli noin tunti. Me pääsimme suoraan junaan 😊 Säästimme passien avulla useita tunteja aikaa, joka taas mahdollisti useiden laitteiden käymisen. Puistoissa on muutama laite joihin Express pass ei käy, näihin kannattaa suunnata heti aamusta tai lounasaikaan kun jono on hiukan lyhyempi. Jos ei ole ostanut Express passia, on pakko valita muutama laite jonka haluaa käydä. Vaikka passi on kallis, kannatti se ostaa.

Lohikäärme pankin katolla.

Wizarding World of Harry Potter

Vierailumme odotetuin osuus oli tietenkin vierailu Harry Potter maailmaan. Taikasauvojen ostamisessa Ollivandersilta oli tullut mahtava elämys. Jonottaessa sisään emme oikeastaan tienneet mihin jonotamme🤔 Luulimme jonon menevän vain kauppaan. Kaupassa olikin erityinen sauvan osto elämys järjestetty. Pieni ryhmä otettiin kerralla sisään noin 10 henkilöä. Ensin odotettiin sauvoja täynnä olevassa huoneessa. Täältä tultiin hakemaan toiseen huoneeseen, joka oli myös täynnä sauvoja. Myyjän pöydän takana oli vanha Ollivander myymässä sauvoja. Tarinaan kuului, että velho valitsi yleisöstä yhden ”kokeilemaan” sauvoja. Sauvoilla piti tehdä jotain taikoja, ja katsottiin onnistuiko vai ei. Esim. sauvahylly tippui alaspäin kun loitsu ei onnistunut. Velho sitten korjasi hyllyn omalla sauvalla 😊 Kun oikea sauva löytyi valot himmenivät ja loitsu onnistui! Emme todellakaan odottaneet tälläistä, todella mahtava kokemus, mutta kannattaa suunnata heti aamusta jonoon jos haluaa päästä lyhyellä jonotusajalla. Me suuntasimme heti puiston avauduttua tähän jonoon ja jouduimme odottamaan vain noin 5min.

Seinät täynnä sauvoja Ollivandersilla.
Hogwardsin linna.

Puiston parhaat palat

Harry Potter maailma oli ykkönen, ja tällä kertaa pääsimme käymään Hagridin moottoripyöräajelun. Viimeksi laite oli huollossa, mutta nyt laite oli kunnossa. Laitteeseen ei saa Express lippuja, joten kaikkien on jonotettava siihen. Jonotusajat ovat heti aamusta lähes 2 tuntia. Meillä kesti noin 1,5 tuntia päästä laitteeseen lounaan jälkeen. Mutta ajelu oli kaiken sen odottamisen arvoista! Ehdottomasti puistojen paras ajelu. Hyväksi kakkoseksi pääsi Hulk-vuoristorata, jossa vauhtia ei puutu. Universal Studios ja varsinkin Island of Adventure on ehkä vähän vanhemmille suunnattu ja täältä löytyy paljon hyviä vuoristoratoja ja muita ”hurjia” laitteita, lapsia tietysti unohtamatta.

Hulk-vuoristorata.

Päivä Universal Studioilla oli erittäin onnistunut, mutta kallis. Liput puistoon ovat Disneyn puistoja kalliimmat, mutta sen arvoiset 👍🏻

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *