Torrevieja

Torrevieja

Torrevieja

Tänä kesänä perheemme ulkomaan lomamatka suuntautui Espanjaan. Ja siellä tarkemmin Torrevieja nimisen kaupungin ympäristöön. Emme ole aiemmin olleet Valenciassa, mutta Torreviejan aluetta on useammat tuttavat kehuneet. Lomalla oli kaksi tarkoitusta. Ensinnäkin viettää rantalomaa ja rentoutua. Toisaalta unelmamme Espanjan asunnosta saisi nyt konkretiaa. Olimme jo ennen lähtöä sopineet paikallisen suomenkielisen asuntovälittäjän kanssa asuntonäytöistä, joita loman aikana olikin useampia.

Lensimme Alicanteen, josta vuokrasimme auton. Alicanten kentältä ajaa Torreviejaan alle tunnissa. Rannan läheisyydessä kulkevan N-332 tien varrella näkee muun muassa suola-altaita, flamingoja sekä paikallisia kyliä.

Torrevieja.

Torrevieja ja Orihuela Costa

Varasimme majoituksen AirBnb:n kautta Torreviejan eteläpuolella sijaitsevasta Orihuela Costasta. Matkaa Torreviejan keskustaan tulee noin 7 kilometriä, jonka voi kulkea helposti autolla tai paikallisbussilla. Toisaalta Orihuela Costasta löytyy myös riittävät palvelut kuten kaupat ja ravintolat. Orihuela Costa ja sen Punta Priman alue vaikuttavat todella rauhallisilta, ja erittäin sopivalta alueelta meidän Espanjan asunnolle.

Torreviejan alueella, Orihuela Costa mukaan lukien, on paljon skandinaaveja ja brittejäkin, mutta myös espanjalaisia. Meille on tärkeää ettei paikka ole liian vahvasti turistikohde, vaan paikalla pitää olla paikallista tunnelmaa. Täällä ulkomaalaisten määrä ei kuitenkaan häiritse, vaan alue vaikuttaa edelleen espanjalaiselta.

Torrevieja. Suolajärvi

Suolajärvet

Torrevieja on erityisesti tunnettu kahdesta suolajärvestään. Toinen järvistä on väriltään pinkki. Pinkki väritys aiheutuu erityisestä bakteerista ja järvessä asustavasta alkueläimestä. Kuulemamme mukaan bakteeri ja alkueläin aiheuttavat myös flamingojen pinkin värin. Suolajärvien vesi ei ole uimakelpoista ja uiminen onkin kiellettyä. Järvien rannoilla on suolatehtaat, joiden keräämät suolakasat näkyvät pitkälle. Suolajärvet vaikuttavat myös alueen ilmastoon, ja alue onkin esimerkiksi astmaatikoille suosiollinen.

Alicanten nähtävyyksiä.

Alicante

Lähin suurempi kaupunki on Alicante, johon myös lennot saapuvat. Tunnin ajomatka mahdollistaa helpon päiväretken katsastamaan Alicanten tarjonnan. Aloitimme Alicanten pohjoispuolella sijaitsevasta outlet ostarista. Vaikka ostari ei olekaan koolla pilattu (samaa kokoluokkaa kuin Helsinki outlet), voi siellä tehdä hyviä löytöjä.

Alicanten kävelykatu.

Ostosten jälkeen ajoimme Alicanten keskustaan, jossa jalkauduimme Passeig Esplanads d’ Espanya rantakadulle. Rantakatu oli aivan ihana ja rantakadun sekä poikkikatujen pienet ja isommat ravintolat kutsuivat tunnelmalliselle illalliselle. Rantakadun toisesta päässä on keskiaikainen Basilca de Santa Maria. Kirkko oli tällä kertaa kiinni, joten ihastelimme sitä vain ulkopuolelta. Alicanten keskusta huokuu historiaa ja sen kapeat kadut luovat omanlaisen tunnelman.

Torrevieja.

Parin viikon loma on vain vahvistanut ajatusta, että Torrevieja on meille sopiva paikka. Nyt pääsemme aktiivisesti edistämään meidän lomakodin hankkimista. Seuraavissa kirjoituksissa tilannepäivitystä sen suhteen sekä juttua paikallisen rahoituksen järjestämisestä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *