WB Studiot Lontoo

WB Studiot Lontoo

WB Studiot Lontoo

WB Studiot Lontoo, oli perheemme hiihtolomakohde. Lapsemme ovat kovia Harry Potter-faneja. Olemme viettäneet Harry Potter synttäreitä ja olimme vuosi sitten Orlandon Universalilla Wizarding World of Harry Potterissa. Nyt oli vuorossa Warner Brothersin studiot Lontoossa ja Harry Potter ja kirottu lapsi-teatteri.

WB Studiot Lontoo

WB Studioille pääsy

Warner Bros studiot sijaitsee 30 km Lontoon ulkopuolella. Studioille pääsee melko helposti itsenäisesti julkisilla. Lähin asema on Watford Junction, josta on kuljetus suoraan studiolle. Toinen vaihtoehto on ostaa studioiden yhteistyökumppanin (Golden Tours) kautta pääsyliput kuljetuksella. Kun ostaa kuljetuspaketin, niin paluu on mahdollista yhteen tiettyyn aikaan. Retken kokonaiskesto on 7 tuntia, johon sisältyy noin tunti matka-aikaa molempiin suuntiin. Pääsylippu studiolle ilman kuljetusta on 51,5 puntaa, ja bussikuljetuksen kanssa 107 puntaa. Molempiin vaihtoehtoihin löytyy myös perhelippu.

WB Studiot Lontoo. Studioiden aula

WB Studiot

Studiot ovat ihan mielettömän isot! Yllätyimme todellakin miten paljon nähtävää ja koettavaa siellä oli. Kannattaa tulla heti aamusta, iltapäivällä studioille joutuu jonottamaan. WB studioille lippu on ostettava hyvissä ajoin etukäteen. Tänne ei voi vaan mennä, sillä liput myydään loppuun hyvissä ajoin. Me ostimme lippumme muutamaa kuukautta etukäteen, ja saimme varattua paikan aamun ensimmäiseen bussiin. Golden Toursilla on pari eri reittiä ja kolme erillistä pysäkkiä, joista voi nousta kyytiin. Hotellimme sijaitsi Piccadilly Circuksessa, joten valitsimme lähtöpaikaksi Baker Streetin pysäkin. Piccadilly Circukselta pääsi helposti Bakerloo linjan metrolla bysäkin lähellä sijaitsevalle Baker Streetin metroasemalle. Bussi oli kaksikerroksinen bussi, jossa jokaisen penkille oli oma viihdeyksikkö. Sieltä sai katsoa lyhyitä pätkiä esim. Lontoon nähtävyyksistä ym. Myös Harry Potter-filmi pyöri koko ajan. Matka keskustasta studioille kesti hieman yli tunnin 8 aikaan aamulla. Meno oli matkalla välillä kovin pomppuista ylemmässä kerroksessa. Mikäli kärsii matkapahoinvoinnista, on alakerta oikea paikka matkustamiselle 🤢

Tylypahkan Suuri Sali.
WB Studiot Lontoo

WB studioilla kuvattiin kaikki 8 Harry Potter-elokuvaa. Täältä löytyy Tylypahkan suuri sali, Velhopankki, Viistokuja, lavasteita, naamioita ja pukuja. Kierroksella saa kulumaan monta tuntia, ja kierrokseen on sisällytetty kivasti erinäisiä näytöksiä kikoista miten asiat tehtiin elokuvissa. Näimme mielenkiintoisia videoita miten esim. naamiot tehtiin😲 Lisähinnasta kierroksella olisi saanut ottaa lentovideon luudan kanssa, mutta jätimme tämän väliin. Tällä kertaa WB studioilla oli Magical mischief-näyttely ja sen läpikäymiseen oli kiva Harry Potter-passi, johon piti leimata eri rasteilla merkki.

Harry Potter passi
Viistokuja

Kierroksen puolessavälissä on ruokala, josta voi ostaa aamupalaa 10:30 asti. Tämän jälkeen ruokalista vaihtuu lounaaksi/päivälliseksi. Söimme vasta kierroksen päätyttyä ja ruoka oli todellakin keskinkertaista. Studioilla on mahdollista ostaa myös englantilainen iltapäivätee 70 punnan hintaan 2 hengelle.

WB Studiot Lontoo
Tylypahka

WB Studiot Lontoo, ei pettänyt meitä. Kierros oli todellakin lippujen arvoinen. Kaikkea ei ensimmäisellä kerralla ehtinyt sisäistää ja täällä vaihtuukin teema 4 kertaa vuodessa. Ehkä eksymme tänne vielä toistekin. Ensi viikolla tulossa tarinaa Harry Potter ja kirottu lapsi-teatterista 🥰

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *