Kesälomamatkat – Uppsala

Kesälomamatkat – Uppsala

Turussa vietetyn kesäpäivän jälkeen suuntasimme iltalautalla Ruotsiin. Aamulla ajoimme auton ulos lautasta suuntana Uppsala. Uppsala on koko perheelle uusi tuttavuus, jossa ei ole ennen tullut käytyä. Lapsilla oli tiedossa salibandy leiri/turnaus ja vanhemmille viikon verran lomaa ja kannustamista. Kannustamisen lomaan olimme suunnitelleet vanhemmille muutamia nähtävyyksiä ja ravintoloita joissa syödä illallista.

Kesälomamatkat - Uppsala

Lasten majoitus oli muutaman kilometrin päässä keskustasta, aivan salibandyhallin vieressä sijaitseva Arena hotelli, josta oli lyhyt kävely matka hallille. Olosuhteet salibandylle olivat loistavat. Vanhemmille olimme varanneet hotellin Uppsalan keskustasta. Olemme Ruotsissa matkaillessa tykästyneet paikallisen Elite-ketjun hotelleihin. Eliten hintataso on Scandicin kanssa samaa luokkaa, mutta huoneet ovat usein hiukan uudemman oloisia ja aamiainen on meidän makuun parempi. Myöskään Uppsalan Elite-hotelli ei pettänyt.

Kesälomamatkat - Uppsala. Tuomiokirkko
Kesälomamatkat - Uppsala. Tuomiokirkko

Nähtävyyksiä

Uppsalan ehkäpä tunnetuin nähtävyys on kaupungin tuomiokirkko. Tuomiokirkko olikin meidän ensimmäinen kohde heti kaupunkiin saavuttuamme, osin myös siksi että se oli ainoa joka oli auki aamu kahdeksan jälkeen. Kirkko on pohjoismaiden suurin kirkko, ja siellä on kruunattu Ruotsin kuninkaalliset 1700-luvun alkupuolelle asti. Tuomiokirkko oli ehdottomasti käymisen arvoinen. Kirkon sisällä reunoilla kiertää ”kabinettejä”, joista osa on tarkoitettu hiljentymiseen ja rukoiluun ja osassa on kirkon historiaan liittyviä arkkuja tai muita muistoesineitä. Kirkosta löytyy myös muun muassa tunnetun tiedemiehen Carl von Linné:n hauta. Monet Uppsalan nähtävyydet liittyvät Carl von Linné:n. Kaupungista löytyy laaja kasvitieteellinen puutarha ja tiedemiehen mukaan nimetty puisto.

Uppsalan kasvitieteellinen puutarha.
Ravintola Sorellina Uppsalassa.

Ravintolat

Olimme suunnitelleet Uppsalan lomalle muutamia ravintoloita, joissa kävisimme illallisella. Keskustan hotellista kävelymatka ravintoloihin on lyhyt. Italialaisista ravintoloista valitsimme joen rannalla olevan Trattoria Sorellinan. Ravintola vaikutti erittäin suositulta, mutta saimme silti pöydän kahdelle. Palvelu oli sopivan ripeää ja ruoka oli erittäin hyvää. Toinen paikka mitä halusimme kokeilla oli keskustan Jalla, joka mainostaa itseään kaupungin parhaana kebab paikkana. Kebab vaihtoehtoina löytyi vasikan liha, kana tai gyros. Kokeilimme vasikan liha ja gyros pitaleivät. Etenkin gyros oli erittäin maukas kebabbi. Viimeisenä iltana olimme sen verran väsyneitä, että emme jaksaneet lähteä kauemmas, vaan päädyimme hotellin pubiin syömään. Elite hotellien yhteydessä on yleensä Bishops Arms pubi, joissa yleensä on myös laaja olut valikoima. Otimme pubin listalta ruuaksi fish & chips ja Bishops burgerin. Molemmat annokset olivat maukkaita.

Kesälomamatkat - Uppsala

Kaiken kaikkiaan Uppsala on kiva kaupunki vierailla, vaikka ei siitä isoa turistikohdetta saakaan. Salibandyn osalta reissu antoi odotettua enemmän, ja varmaankin samoissa merkeissä menee viikon verran myös ensi kesänä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *